Sommarträningen är här, välkomna in.

Hej alla ju-jutsukas! 


Äntligen är det det möjligt att dra igång med inomhusträning igen! 
Planen är att köra sommarträning för vuxna med start från den tisdagen 15:e juni. 
Kai har gemensamma pass för alla grader på tisdagar och torsdagar 18-19:30. 


Har man betalat träningsavgiften för vårterminen så ingår sommarträningen. Har man inte gjort det men planerar att träna i höst så går det bra att betala avgiften för hösten redan nu och då få sommarträningen på köpet. Har man enbart möjlighet att träna i sommar så kostar det 500kr. Mer info om avgifter finns på hemsidan: https://gjjk.se/avgifter/ 

För att hålla träningen så säker som möjligt kommer vi på passen enbart träna med samma partner hela passet eller byta i små grupper om max 4 personer (om deltagarna vill). Tänk också på att ha bra hygien, tvätta händer och ansikte direkt efter ankomst till klubben och stanna hemma vid minsta symptom. Vi kommer också ha ett maxantal på 24 personer, det kommer antagligen inte vara begränsande men för att hålla koll på antalet personer finns en anmälsingslista till respektive pass, se nedan. 

Är man sugen på att hålla ett pass är sommaren en utmärkt möjlighet göra det, även om det inte är något man brukar göra. Sommaren är en perfekt chans att köra sitt drömpass med udda tekniker vi sällan gör eller kanske götta ner sig i en favoritteknik. Kom ihåg att man inte behöver vara bäst eller högst graderad för att hålla ett pass, det viktiga är att det blir kul! Skriv upp er på listan när det passar! 

Anmälningslista för deltagande och tränare finns i din mail och på slack.

Glöm inte heller att det bli kickoff häng i Azaleadalen i Slottsskogen!

Ta med egen mat och dryck och picknickfilt! 

Hoppas vi syns både på mattan och i Slottskogen! 
/Styrelsen 

Uteträning för vuxna startar på Tisdag 26 Januari

Ju-jutsu är kul! Träning är bra! Frisk luft är nyttigt!

Nu går ännu en annorlunda termin igång, med utomhusträning tills vi får flytta in.

Vi lägger fokus på systemets distanstekniker: Blockeringar, förflyttningar, slag, sparkar och annat kul. Fram till påsk ska vi hinna gnugga oss fram ända till svartbältestekniker.

Det praktiska upplägget ser ut så här:
Gemensam träning för alla vuxna 14år och uppåt, tisdagar och torsdagar klockan 18-19, vid Dalens utegym i Slottsskogen. Verkar vädret uselt ställer vi in, och instruktör meddelar det ett dygn i förväg via alla digitala kanaler. Eventuellt kommer uteträningen då att ersättas med ett zoom-pass!

Första passet är tisdagen den 26 januari! Vi ses då!

Kom ihåg – GJJK är inte en plats det är ett tillstånd!

Vuxenträning pausad året ut.

Då det råder nya skärpta regler så kan vi inte öppna för träning. I skrivandets stund gäller det även barn och knattar. RF har begärt ett förtydligande om barn och knatte träning, men om inte annat anges kommer även den träningen ställas in efter måndag 23 November.

All vuxenträning pausad 30Okt-19Nov

Då var det dags igen. Västra Götalandsregionen och Folkhälsomyndigheten har beslutat att införa lokala restriktioner.

Som en del av dessa restriktioner avråds från idrottsträning för vuxna.

Vi kan därför inte göra annat än att ställa in all vuxenträning på klubben tills restriktionerna lättas. I skrivandets stund gäller det således mellan 30 oktober till 19 november. Datumen kan så klart komma att ändras och då får ni som vanligt mer information.

Eftersom barn undantas från detta beslut planerar vi att barn och knatteverksamheten fortsätter precis som planerat.

Ta hand om er och följ rekommendationerna så kan vi snart ses på mattan igen!

Med vänliga hälsningar,

Styrelsen

https://www.vgregion.se/covid-19-corona/

Barngruppen full.

För närvarande har vi ingen möjlighet att ta emot nya barn i barngruppen. Vi kommer kunna ta emot nya barn nästa termin VT2021.

Höstterminen startar 18:e augusti

Nu drar vi igång höstens träningar igen!

Covid-19 har varit en utmaning för oss och under våren har vi kört på med utomhusträningar. Under sommaren har vi kunnat komma igång inomhus och vi ser att det har fungerat så vi kommer köra på under hösten med vanlig inomhusträning.

Vi har även nybörjarintag så kroka arm med närmsta kompis och haka på terminen när vi drar igång (det går som vanligt bra att börja senare på terminen också).

Schema och tider hittar du under vår schema-sida här.

Varmt välkommen!

Sommarträningen startar den 16 Juni.

Efter att ha fått bra med svar på enkäten och stämt av med tränarna så har vi lagt upp följande schema.
För att minska trängseln på mattan så kommer det bli så här:

Barn i mongrupp (7-14 år) ha ett gemensamt pass på Tisdagar 17:30-18:30
Vuxna Kai(14-) Tisdagar 18:30-19:30 & Torsdagar 18:00-19:00
Sport Tisdagar 19:30-20:30 &Torsdagar 19:00-20:00


Lite extra riktlinjer.
Vi kan inte nog understryka vikten av att inte träna ens om man har lindriga symptom. När du kommer till lokalen gå då direkt och tvätta händer och ansikte. Hjälp gärna dina medtränande att komma ihåg detta. Är det slut på pappershanddukar eller tvål finns det mer i köket i tydligt märkta skåp. Är papperskorgen full tömmer man den i sopsäcken i köket. Är även den full meddela en tränare.
Vi har för avsikt att träna jujutsu och detta kommer för många kännas mer eller mindre ovant och obehagligt efter denna pandemin. Det föreligger naturligtvis en ökad risk att bli smittad om man har fysisk kontakt med någon som är smittad. Men folkhälsomyndigheten har gjort bedömningen att det är större samhällsnytta med att tillåta träning med närkontakt än att inte göra det. Men om du känner dig obekväm med att träna så avvakta tills du känner dig redo. Vi har alla påverkats olika av denna pandemin och har olika ingångar. Vi har alltid haft en väldigt hög tolerans för att man får tycka olika på Göteborgs Ju-jutsuklubb, det är helt fantastiskt. Låt inte denna frågan vara det som ändrar detta!

Med somriga hälsningar
Styrelsen för Göteborgs Ju-jutsuklubb

PS en liten fördel med pandemiuppehållet är att vi nu har gier i alla storlekar i lager.

Sommaravslutning 13:e juni

TID: 14:30
Plats: Azaleadalen, Slottsskogen

Terminen har varit lite speciell den här våren men vi vill gärna träffas i den mån det går! Därför vill vi bjuda in till en regelrätt terminsavslutning i Azaleadalen i Slottsskogen. Barnen får gärna ta med sina föräldrar.
Såklart är det viktigt att vi ändå respekterar Folkhälsomyndighetens rekommendationer och håller distans till varandra.

Ta med egen filt och om du önskar äta och dricka något. Klubben kommer inte tillhandahålla några grillar pg a brandrisken.
Däremot kommer det finnas utrustning för att spela brännboll och vi har också med slackline. Har du något annat kul så ta gärna med!

Detta event är ju såklart väldigt väderberoende, så uppdateringar och löpande information kommer ges på i våra kanaler Facebook och Slack.

Välkommen!

Du känner väl till vår utomhusträning?

Med anledning av Covid-19 ligger inomhusträningen för vuxna, barn och knattar nere.

Vi erbjuder istället gemensam utomhusträning för samtliga grupper till och med 11 juni (om inte situationen ändras innan dess).

Alla barn är välkomna tillsammans med ansvarig vuxen som självklart får vara med och träna. Tisdagar och torsdagar samlas vi 18.30 vid klubben eller 18.40 vid ingången till Slottsskogen närmast Plikta (vid lektåget).

Rekommenderad klädsel är långärmat och långbent samt handskar/vantar då mattan är ersatt av hårt underlag.

Fokus ligger på konditions- och styrketräning samt distans-ju-jutsu.

Ingen träning på Valborg (30 april) och Kristi flygare (21 maj).

Göteborgs Ju-Jutsuklubb pausar all sin Ju-Jutsuträning pga Covid-19

Detta Email gick precis ut till alla medlemmar.

Det är med stor sorg jag skickar detta brev. Vi har precis avslutat ett styrelsemöte där vi varit helt eniga att rätt sak att göra är att pausa all form av officiell jujutsu träning knattar, barn, vuxna både inom Kai och Sport ju-jutsu, i 14 dagar alltså 23 Mars till och med 6 April. Innan dess lovar vi att komma med ny information.

Jag vill i detta utskick tacka alla i styrelsen för att trots dessa oförståeligt svåra beslut har ni varit otroligt engagerade och alla har haft det gemensamma målet att detta skall bli så bra som det kan för klubben.

Jag vill också tacka alla instruktörer som som alltid har varit fantastiskt engagerade och villiga att leda pass under dessa omständigheterna. Tack även för att ni vågar säga vad ni tycker. Jag är på riktigt rörd över hur engagerade ni är i att vi skall fortsätta fungera som klubb.

Vårt förra beslut att hålla klubben öppen ledde till många åsikter och ifrågasättanden och det har jag full förståelse för. För första gången under min tid i styrelsen har vi haft en omröstning på ett styrelsemöte. Det är verkligen inte lätt att veta vad som är rätt i nuläget. Vi har försökt att höra vad Folkhälsomyndigheten och Svenska budo & kampsportsförbundet har haft att säga, men de som vi har nog inte riktigt varit beredda på denna pandemin. Vi har varit ombedda att ha igång framförallt barn och ungdomsaktiviteterna som vanligt, men utan att samlas och utan att vara nära varandra. Det är ganska motsägelsefullt.

Men allt är inte bara hemskheter och elände det finns en liten silverrand här. Jag tror att våra fantastiska instruktörer kommer hitta på saker så att alla som vill kan var med och träna. Det har pratats om löpträningar och utomhusgym Så håll utkik på facebook-sidan, hemsidan och Slack-kanalen. Vi har ju just fått massor med tid att uppdatera dessa.

Flera av er har frågat hur blir det med gradering. Och vi vet inte riktigt i dagsläget, det beror ju på hur länge detta pågår. Men vi kommer lösa det på bästa sätt. Men så snart Covid-19 inte längre är det alla talar om så kommer vi hitta på den allra bästa lösningen om vi så skall ha enskilda graderingar två och två.

Hälsningar

Karl-Johan
Ordförande Göteborgs Ju-Jutsu Klubb