Börja träna

Kul att du vill träna med oss på Göteborgs Ju-jutsuklubb! Vi är ett glatt gäng tjejer/killar/män/kvinnor i åldrarna från 5 år till 50+ som tränar och har roligt tillsammans. Ju-jutsu kan tränas av alla!

Vem kan träna?

Klubben har träning i ju-jutsu för alla åldrar: Knatte-jutsu för barn från ca 5 år, anpassad ju-jutsuträning för barn från ca 9 år och vanlig ju-jutsuträning för ungdomar och vuxna från 14 år.

I vuxengrupperna är åldrarna väldigt blandade, från 14 år till 50+.

Jag vill börja träna – hur gör jag?

Vi har löpande intag till nybörjarträningen under terminen. Du får provträna kostnadsfritt två gånger, så att du hinner känna efter att du gillar ju-jutsu och trivs med klubben.

Är du sugen på att börja, eller bara nyfiken på träningen och hur den går till, är du välkommen att komma ner till klubben och vara med på ett av våra nybörjarpass. Det är bara att dyka upp utan föranmälan. Hugg tag i vem som helst i lokalen och säg att ni vill provträna, så lotsar vi er rätt.

OBS! Till Knattegrupperna är det kö-system som gäller. Klicka här för att anmäla ditt barn till kön.

Kläder och träningsmaterial?

I början går det utmärkt att träna i långbenta, mjuka byxor och en t-shirt, gärna långärmad om du har. När du bestämt dig för att fortsätta är det dags att skaffa en Gi (träningsdräkt) med vitt bälte (nybörjarnivå). Dräkten går att köpa eller beställa enkelt genom klubben. Ta med en egen vattenflaska och tofflor för att gå mellan omklädningsrum och träningsmattan. Träningen är barfota.

Vilka träningstider gäller?

Våra träningstider hittar du under fliken Schema.

Var ligger klubben?

Klubben har en egen lokal på Fjärde Långgatan 46, centralt i Göteborg, nära Masthuggstorget. Karta och vägbeskrivning hittar du här.

Är jag för gammal att börja träna? Jag har aldrig provat kampsport förr – kan jag börja?

Den här frågan får vi väldigt ofta och svaret är: Alla kan träna ju-jutsu! Du är aldrig för gammal för att börja träna, och det spelar ingen roll vad du har tränat innan. För oss är det viktigt att var och en får träna på sina villkor, utan press på prestationer eller graderingar. Hur ”hårt eller mjukt” man vill träna är helt och hållet upp till en själv – det viktiga är att man har roligt och tycker om det man gör!

Vi är väldigt stolta över att ha medlemmar i alla åldrar och som tränar på väldigt olika nivåer, allt från de tränar ju-jutsu på motionsnivå för att det är roligare än gym/gympa till de som tränar hårt flera gånger i veckan för att nå sitt nästa bälte, eller som tävlingstränar, tar medaljer i nationella tävlingar och satsar på landslagsplats.

Vad kostar det?

Information om medlems- och träningsavgifter finns under fliken Avgifter. Du kan alltid provträna två gånger utan kostnad.

Frågor

Om du har några frågor är du välkommen att kontakta oss. Vi hörs!